Het gevoel dat je niet meer meetelt

Werkloze mensen lijden niet alleen financieel, maar ook mentaal onder hun situatie. ‘Onze arbeidsmoraal is meedogenloos en schaadt het zelfrespect van werklozen met grote afstand tot de arbeidsmarkt’, zegt onderzoeker Judith Elshout.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Ze zoeken naar een schaap met vijf poten en ik heb er maar vier’, zegt Claudia Schildt (38). Zij was onlinemarketeer en verloor in 2013 haar baan. Ze solliciteerde veel, tevergeefs. Professionals van het UWV vinkten routineus af of ze aan alle verplichtingen voldeed, maar verdiepten zich niet in haar situatie. Afgelopen jaar zat Claudia tegen een burn out aan. Sylvia Baan (56) werkte in de horeca tot haar baas, eind 2015, haar contract niet verlengde. Nu is zij coach van mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt, als vrijwilligster. Vóór haar laatste baan was zij lange tijd werkloos. Sylvia

0
40

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.