Het gaat niet om ons’

Ukijkt naar een stuk geschiedenis. Dat klinkt wellicht oneerbiedig, we bedoelen het tegenovergestelde. Aly van Beek nam 16 maart jongstleden afscheid als directeur van de MOgroep, de brancheorganisatie voor sociaal werk.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ze begon ooit in het sociaal domein, toen heette dat nog niet zo, als jonge moeder die een eigen crèche opzette. Burgerkracht, maar dat heette toen ook nog niet zo. Ze vertelde 16 maart ook hoe ze als kind van de boerderij vlakbij een opvangkamp voor Molukkers woonde. Waar ze dan stiekem naartoe ging, ‘omdat het er anders was dan thuis’. En dat vooroordelen dus vervagen als je contact maakt.

Aly van Beek zette zich vele jaren vol overtuiging in voor het belang van de sociaal werker. Bijvoorbeeld omdat politici en beleidsmakers maar zo moeizaam loskomen van hun vooroordelen.

Tijdens

0
15

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.