Goed idee: Lekker slapen na de Muzikale Nachtzoen

Een Muzikale Nachtzoen voor het slapen gaan. Het klinkt heerlijk rustgevend. Muziektherapeut Ilse Tummers en psycholoog Verena Wild gaan langs bij verzorgingshuizen om bewoners met dementie rust te brengen voor het slapen. Tijdens dit avondritueel maken de 'troubadours' contact en zingen ze liederen die bewoners van vroeger kennen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Idee van: muziektherapeut Ilse Tummers en psycholoog Verena Wild

Activiteit: muziek voor het slapen gaan

Doelgroep: mensen met dementie

Aantal: een groep van maximaal tien mensen

Met een hand strijkt ze over haar hoofd, steeds weer opnieuw. De mevrouw in de rolstoel is verzonken in haar eigen wereld. De zachte klanken van de harp die de knusse huiskamer van woonzorgcentrum de Veste (Kalorama) in Nijmegen vullen, lijken aan haar voorbij te gaan. Met de gordijnen dicht en de kaarsjes aan luistert ze samen met tien medebewoners naar Ilse Tummers die de harp bespeelt. Naast haar zingt Verena Wild. Zij geven

0
58

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.