Goed idee: Een houten ei waar geluid uit komt bij aanraking

Het lijkt een houten ei, maar het is veel meer dan dat. De CRDL is een instrument dat geluid maakt als de mensen die erbij zitten elkaar aanraken. Hiermee willen ontwerpers Jack Chen en Dennis Schuivens het contact tussen mensen met dementie en hun familieleden bevorderen. De uitvinding leverde ze de Nationale ZorgInnovatieprijs 2018 op.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0120-2/MediaObjects/41188_2018_120_Fig1_HTML.jpg

IDEE VAN: Jack Chen en Dennis Schuivens

ACTIVITEIT: aanraking en geluiden

DOELGROEP: bewoners zorginstellingen

AANTAL: van twee tot grote gezelschappen

Eén hand ligt op het eivormige, houten instrument. Met de andere hand drukt ze zachtjes op de onderarm van de vrouw tegenover haar. Er komt een lage toon uit de CDRL. Als ze over de bovenarm wrijft wordt het geluid harder. Allebei schieten ze in de lach als ze op het puntje van de neus drukt en prompt het geluid van een kakelende kip is te horen, of een knorrend varken als ze de arm masseert. Zachtjes, harder, wrijven, tokkelen,

0
24

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.