Geregeld na één huisbezoekje’

In de wijken Bospolder en Tussendijken in Rotterdam West wonen ongeveer 14.500 mensen, 78 procent daarvan is allochtoon. De leden van wijkteam BoTu (Bospolder-Tussendijken) vormen een afspiegeling van hun werkterrein.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Movisie wees de redactie van Zorg+Welzijn op dit ‘multiculturele’ wijkteam. Die zijn er niet veel, wellicht interessant om dit team te portretteren. Interessant zeker, maar niet vanwege het multiculturele aspect, want dat blijkt zuiver toeval. Dat zeggen wijkcoach Hutch Lourens en cliëntondersteuner MEE Rotterdam, Jurian Hensen. Toeval ook de gelijke verdeling man-vrouw, waar in de meeste teams de vrouwen overheersen.

Hutch Lourens richt zich vooral op volwassenenproblematiek. De laatste tijd heeft hij zich veel beziggehouden met dak- en thuislozen. Hij vertelt over een casus:

‘In oktober vorig jaar meldde zich een Marokkaanse moeder met twee dochters bij het wijkteam.

0
34

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.