Gemeenten willen nu echt doen wat nodig is

Maatwerk. Bestuurders hebben er de mond van vol. Professionals weten hoe ingewikkeld het is. Vijf gemeenten gaan experimenteren, kondigden ze oktober 2016 aan. Wat gaan ze doen?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Maatwerk voor mensen in financiële nood

‘Soms komen mensen niet in aanmerking voor ondersteuning. Bijvoorbeeld mensen met een inkomen dat net boven het minimum ligt’, zegt wethouder Jeroen Olthof uit Zaanstad. ‘Geen ondersteuning kan uiteindelijk tot hogere maatschappelijke kosten leiden, door huisuitzetting en maatschappelijke opvang.’ Het moet mogelijk zijn beter recht te doen aan individuele behoeften. Jurgen van Houdt (wethouder in Enschede): ‘Stel, iemand komt in de bijstand en moet daarom haar auto inleveren. Doordat zij geen auto meer heeft, kan ze de kinderen niet meer wegbrengen, en moet ze stoppen met het vrijwilligerswerk dat ze deed. Zorgen dat zij

0
21

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.