Geïntegreerde aanpak van mismatch op de arbeidsmarkt

Om arbeidsvraag en -aanbod beter bij elkaar te brengen in de vier grootste gemeenten, is een geïntegreerde aanpak van economisch en sociaal beleid ingezet. De bevindingen en lessen uit de tussentijdse evaluatie delen wij in dit artikel.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Leerlingen van het basisonderwijs en mbo maken kennis met de sectoren waarin vraag naar personeel bestaat, zoals de technieksector. Foto: Techniekbeeldbank/Timon Jacob

De vier grootste gemeenten in Nederland (G4) kennen over het algemeen een hogere (jeugd)werkloosheid, een lagere arbeidsparticipatie en een hoger aandeel vroegtijdige schoolverlaters dan het Nederlands gemiddelde. De arbeidsmarkt trekt aan; het aantal vacatures is over de afgelopen jaren sterk gestegen. Desondanks blijft er een groep mensen die niet zo makkelijk aan het werk komt. Hiervoor zijn verschillende redenen:

1. Nieuwe competenties: hierbij gaat het bijvoorbeeld om banen gerelateerd aan de energietransitie en het (nieuwe) type competenties dat daarvoor nodig is. Voor een grote groep mensen op de arbeidsmarkt is het moeilijk om aansluiting te vinden in nieuwe beroepen waarbij

0
25

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.