Vier deskundigen over: Financiële hulp via sms

Schuldhulp moet veel meer gaan over het voorkomen van financiële problemen, vindt Pieter Hilhorst. Hij is medeoprichter van het Goede Gieren Fonds, een coöperatie die mogelijkheden ontwikkelt voor alternatieve schuldhulpverlening. Drie andere deskundigen reageren op de ideeën.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-016-0068-x/MediaObjects/41185_2016_68_Fig1_HTML.jpg

Pieter Hilhorst: ‘Meer nadruk op de preventie van schulden is hard nodig. Mensen die aankloppen bij de schuldhulpverlening hebben gemiddeld een schuld van 38.500 euro. Wie financiële problemen heeft, krijgt steeds meer kosten. Zoals incassokosten, en de boete die je moet betalen als je zes maanden je zorgverzekering niet hebt betaald, momenteel 159,03 euro per jaar.

Het systeem dat wij voorstellen, Zelfverzekerde Financiën, heeft drie elementen. Er komt een budgetscan, waarbij gekeken wordt naar mogelijke besparingen op vaste lasten. Dat gebeurt al, maar te weinig. Ook pleiten we voor een budgetplan. Een belangrijk onderdeel is dat er twee verschillende rekeningen

0
25

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.