Ervaringen en behoeften van mensen met een arbeidsbeperking op de arbeidsmarkt

De Participatiewet en de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten moeten ervoor zorgen dat veel meer mensen met een arbeidsbeperking duurzaam aan het werk komen. In de praktijk komt hier nog onvoldoende van terecht. In dit artikel komt het perspectief van de arbeidsbeperkten zelf aan bod. Waar lopen zij tegenaan en wat is hun behoefte?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Paul (36 jaar, Wajong) volgde verschillende opleidingen en had meerdere baantjes. Elke keer liep hij vast of werd zijn contract niet verlengd. Nu werkt hij als logistiek medewerker bij een publieke instelling. ‘Ik zit hier op mijn plek. Het is een sociale werkgever. Maar een vast contract zit er helaas niet in. Alles wat ik extra krijg, zoals de eindejaarsuitkering, moet ik inleveren. Ik probeer er maar niet teveel bij stil te staan.’

Paul is één van de vele mensen met een arbeidsbeperking op zoek naar (vast) werk. De Participatiewet en de banenafspraak moeten

0
24

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.