Een totaalaanpak voor participatie en zelfredzaamheid

De PiëzoMethodiek is een stapsgewijs ontwikkelingstraject voor kwetsbare burgers. In de beginfases gaat het om activering, het opdoen van basisvaardigheden en het versterken van het zelfvertrouwen. Het uiteindelijke doel is om optimaal mee te doen in de maatschappij. Dat kan zijn het volgen van een opleiding, het doen van vrijwilligerswerk of het verrichten van betaalde arbeid.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41196-018-0089-4/MediaObjects/41196_2018_89_Fig1_HTML.jpg

Piëzo staat voor Participatie, integratie en emancipatie in Zoetermeer. Oprichter en directeur van de stichting Piëzo is Mirjam van Bijnen. Zij kwam dertig jaar geleden naar Zoetermeer, dat toen een stormachtige ontwikkeling doormaakte van boerendorp tot Haagse groeikern. ‘Ik vond het hier helemaal niets. Hier kende niemand elkaar,’ zo kijkt Van Bijnen terug op haar verhuizing. Zij studeerde verpleegkunde, volgde daarna een hbo-opleiding cultureel maatschappelijke vorming en werd actief in het welzijnswerk. In 2006 kreeg zij vanuit de gemeente de opdracht om taallessen en sociaal-culturele activiteiten te organiseren voor zogeheten oudkomers: mensen met een immigratieachtergrond die al

0
62

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.