Een goede ervaringswerker wil helemaal niets

Het begrip ‘herstel’ wint terrein in het sociaal domein. Professionals en ambtenaren moeten echter nog wel wennen aan de ervaringswerkers die vanuit dit concept werken. Terwijl juist de ‘zwaarste gevallen’ er baat bij hebben.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Een goede ervaringswerker wil helemaal niets
Foto: Corine Zijerveld

De manier waarop ervaringswerker Hans van Eeken zichzelf presenteert op zijn Twitterprofiel zegt wat over de rol die hij voor zichzelf ziet weggelegd. Van Eeken omschrijft zich als een ervaringswerker met herstelvisie én als kwartiermaker. Met andere woorden: hij meent vanuit zijn eigen ervaring te weten hoe aan herstel (zie kader voor duiding van begrip) kan worden gewerkt, maar ook hoe voor die werkwijze ruimte wordt gemaakt in het sociaal domein. Kwartier maken. Hij laat op Twitter in ieder geval geen kans onbenut zijn inzet en meerwaarde te demonstreren.

Van Eeken ziet zijn meerwaarde vooral bij mensen met stevige problematiek

0
1588

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.