Vier deskundigen over: Een casemanager dementie gewenst

De organisatie van zorg voor mensen met dementie blijkt zeer ingewikkeld te zijn geworden. Er zijn vijftig verschillende varianten, er zijn verschillende stadia van dementie, en de zorg is vaak een langdurig traject. Robbert Huijsman pleit voor een herwaardering van de casemanager. Een goed idee?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-017-0148-6/MediaObjects/41185_2017_148_Fig1_HTML.jpg

Robbert Huijsman, programmaleider Actieplan casemanagement dementie:
‘De casemanager heeft in de afgelopen jaren allerlei gedaantes gekregen. Uit mijn onderzoek begin dit jaar kwamen vier hoofdmodellen met elk veertien subvarianten, alleen voor de invulling van de functie casemanager. Bovendien wordt die functie ook vervuld door verschillende typen professionals, zoals wijkverpleegkundigen, poh’ers of ouderenadviseurs. Zo is het nooit bedacht. De kwaliteit van zorg en van leven is gebaat bij één plan, één regie en één gezicht. De praktijk is weerbarstig. Dat lijkt vooral te komen door een andere financiering, nu het casemanagement is ondergebracht bij de Zorgverzekeringswet, aanspraak verpleging. Niet zo
0
87

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.