Digitalia: Via wangslijm naar leefstijladvies op maat

Nieuwe digitale ontwikkelingen, handige apps en gadgets voor het sociaal domein. Heb je tips? Mail dan: zorgenwelzijn@bsl.nl.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Via wangslijm naar leefstijladvies op maat

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-017-0196-y/MediaObjects/41185_2017_196_Fig1_HTML.jpg

Met iGene Paspoort, ‘s werelds eerste genenpaspoort-app, is een persoonlijk leefstijladvies mogelijk op basis van je DNA-profiel.

Het verschijnsel van een persoonlijk genenpaspoort is op zichzelf niet nieuw, zegt algemeen directeur Roy Haan van de Nederlandse start-up iGene: ‘Er zijn wereldwijd verschillende partijen die dit aanbieden. Maar voor zover ik weet zijn wij de enige op de wereld die een genenpaspoort vervolgens ook vertaalt naar een persoonlijk leefstijladvies.’ Het advies dat je van iGene krijgt, varieert al naar gelang de aandoeningen waarvoor je genetisch gezien meer of juist minder aanleg hebt. Die genetische aanleg

0
27

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.