Digitalia: I-ACT activeert na depressie

Nieuwe digitale ontwikkelingen, handige apps en gadgets voor het sociaal domein. Heb je tips? Mail dan: zorgenwelzijn@bsl.nl

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Nieuwe versie app risicosignalering

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-017-0135-y/MediaObjects/41185_2017_135_Fig1_HTML.jpg

Met de app Risicoscan signaleren zorgmedewerkers eenvoudig en snel gezondheidsrisico’s bij ouderen. Door het doorlopen van een korte screening, kunnen allerlei gezondheidsrisico’s worden gesignaleerd.

De app Risicoscan is voor zorgmedewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen en voor thuiszorgmedewerkers. Risicosignalering is een belangrijk onderdeel van ouderenzorg.

De app bestond al, maar er is nu een nieuwe versie van de app Risicoscan van Zorg voor Beter beschikbaar voor Android en IOS. Wat is nieuw in versie 2.0? Het is nu ook mogelijk om een mail te versturen als er geen risico’s zijn geconstateerd. Voorheen was het in dat geval

0
131

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

0
131
Herman Keppy
Eindredacteur Zorg+Welzijn
Hans Versteegh
Hans Versteegh (1969) is social media trainer en business-coach voor sociaal werkers, die worstelen met de professionele inzet van online media. 'Social media hebben mijn professionele isolement doorbroken'. In zijn 25 jaar als sociaal werker ontdekte hij al de voordelen van social media toen niemand daar nog mee bezig was. Zoals kortere lijnen met bewoners, collega’s en ketenpartners, grotere zichtbaarheid en netwerkcontacten warmer houden. Uiteindelijk leidde dit tot zijn eigen bedrijf, Welzijn 3.0. Hij heeft inmiddels vele sociaal werkers getraind en gecoacht en is betrokken bij verschillende innoverende initiatieven en samenwerkingsverbanden in welzijn, sociaal wijkteams, online hulpverlening en hoger onderwijs. Zijn thema’s: social media, ondernemend werken, profileren, digitale kloof en innovatie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.