Digitalia: Nederlandse start-up gaat concurrentie aan met grote spelers

De Nederlandse startup Plek, aanbieder van het gelijknamige communicatie- en communityplatform, heeft een veilige, slimme en gebruiksvriendelijke tool gelanceerd voor teamcommunicatie en -samenwerking: Plek.team.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0264-y/MediaObjects/41185_2018_264_Fig1_HTML.jpg

Daarmee neemt Plek het op tegen techgiganten Microsoft Teams en Slack en de populaire consumententool WhatsApp.

De invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heeft mensen wakker geschud: WhatsApp is niet de juiste oplossing voor zakelijke communicatie. De veiligheid van WhatsApp is al jaren omstreden. Maar vanwege de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid en het gebrek aan een professioneel alternatief gebruiken werknemers de consumententool toch veelvuldig voor werkcommunicatie. Daarbij maken veel organisaties zich sinds de invoering van de AVG zorgen over het opslaan van gevoelige informatie op Amerikaanse servers. Ze kiezen liever Nederlandse aanbieders: dichtbij, persoonlijk én gegarandeerd veilig.

De Nederlandse

0
28

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.