Digitalia: Meer regie als gehandicapte en als mantelzorger

Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds bundelen hun krachten en zijn tegenwoordig te vinden onder één noemer: HandicapNL.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0096-9/MediaObjects/41185_2018_96_Fig1_HTML.jpg

HandicapNL zet zich in om deze mensen meer regie over hun eigen leven te geven en spant zich daarnaast in om een samenleving te creëren die eerlijke kansen voor iedereen biedt. Nederland kent ruim tweemiljoen mensen met een fysieke, verstandelijke of meervoudige beperking. Hoe divers de handicaps ook zijn, de alledaagse problemen vertonen veel overeenkomsten. Zo voelt 63 procent van de mensen met een handicap zich eenzaam, oftewel anderhalf miljoen mensen. En zijn ze twee keer zo vaak werkloos als mensen zonder handicap. Andere voorbeelden zijn ook: weinig eigen regie, overbelasting van familie en mantelzorgers en ingewikkelde regelgeving. HandicapNL ondersteunt

0
42

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.