Digitalia: Britse waakhond onderschept IS-propaganda op social media

Het Britse departement van Binnenlandse Zaken heeft een slimme ‘social media watchdog’ ontwikkeld. Die zou IS-propagandavideo’s herkennen met een nauwkeurigheid van praktisch 100 procent.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0231-7/MediaObjects/41185_2018_231_Fig1_HTML.jpg

Terreurorganisaties als IS maken slim gebruik van social media om gelijkgestemden te bereiken, fans aan te trekken en een ‘merk’ op te bouwen. Ze zijn actief op platforms als Twitter, Facebook en YouTube waar ze hun gevaarlijke ideologie verspreiden. Menselijke regulators kunnen de hoeveelheid niet bijbenen en onder controle houden, waardoor de bad guys alle ruimte hebben om haat te zaaien en te rekruteren. Dankzij ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en machine learning is het tij echter aan het keren en kan de digitale vrijheid van IS aan banden worden gelegd.

De details zijn natuurlijk geheim, maar de

0
17

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.