Digitalia: Breda plaatst sensoren in 1000 woningen

Gemeente Breda en zorgverzekeraar CZ gaan een jaar lang huizen van duizend alleenstaande inwoners met een hulpbehoefte voorzien van sensoren.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0077-z/MediaObjects/41185_2018_77_Fig1_HTML.jpg

Met de technologie van fabrikant Sensara kunnen mantelzorgers en/of zorgverleners iemand op afstand ‘volgen’. Ze krijgen een waarschuwing als er zorgwekkend of opvallend gedrag wordt waargenomen. Breda is de eerste gemeente die op deze schaal investeert in leefstijlmonitoring van ouderen. Voor het project trekt de gemeente 250.000 euro uit.

Inwoners van Breda kunnen zich vrijwillig aanmelden voor het project. Ze kunnen daarvoor contact opnemen met Zorg voor Elkaar Breda, via telefoonnummer 076-5251515. Na aanmelding worden in verschillende kamers van het huis sensoren geplaatst. De sensoren en achterliggende slimme software herkennen het dagelijks patroon van de inwoner en merken het op

0
60

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.