Digitalia: Zorgverleners moeten e-health stimuleren

Nieuwe digitale ontwikkelingen, handige apps en gadgets voor het sociaal domein. Heb je tips? Mail dan: zorgenwelzijn@bsl.nl

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Zorgverleners moeten cliënten actief stimuleren om hun online diensten te gebruiken. Dit is een van de aanbevelingen uit de eHealth-monitor 2016 van Nictiz en het NIVEL.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-016-0213-6/MediaObjects/41185_2016_213_Fig1_HTML.jpgDe voordelen van eHealth blijven nog grotendeels onbenut. Het is bijvoorbeeld niet altijd nodig om fysiek bij de dokter aanwezig te zijn. Online consulten, het online bestellen van herhaalrecepten en online maken van een afspraak, maken het makkelijker om zorgzaken te regelen. Een patiënt kan zich beter voorbereiden op een gesprek met een arts wanneer die digitaal toegang heeft tot het eigen dossier. Hij kan zaken nog eens rustig doorlezen en de behandelhistorie met

0
35

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.