Dichtbij de ‘inwoners’

Sociaal Wijkteam Egmond bedient binnen de gemeente Bergen in Noord- Holland een gebied met drie dorpskernen met in totaal 11.000 ‘inwoners’, zoals de leden van het team zeggen, niet ‘cliënten’ noch ‘burgers’.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Jacqueline Visser, Wmo-consulent en van origine ergotherapeut, is procescoördinator van het team. Zij zegt: ‘We hebben te maken met verschillende problemen, die zowel jonge als oude inwoners betreffen, zoals eenzaamheid, verslaving en mobiliteitsproblemen.’ Teamlid Marja Vlaar (van Stichting Welzijn Bergen) licht toe: ‘Er wonen hier veel ouderen, daarnaast ook mensen met een handicap, en het is een langgerekte gemeente. Dat is lastig als je slecht ter been bent en je wilt anderen ontmoeten.’

Marja vindt het werken in een wijkteam ‘geweldig’. Zij zegt: ‘Mijn werk was toch wel solistisch. Nu is er heel veel versterking bijgekomen. Als je ergens

0
30

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.