De Regels: Wetsvoorstel om schuldenaar beter te beschermen

Minister Dekker heeft een wetsvoorstel gemaakt om mensen met schulden beter te beschermen. Het gaat om een aanpassing van het zogenaamde beslag- en executierecht. Doel is te voorkomen dat mensen met schulden onder het bestaansminimum komen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Minister Dekker heeft een wetsvoorstel gemaakt om mensen met schulden beter te beschermen. Het gaat om een aanpassing van het zogenaamde beslag- en executierecht. Doel is te voorkomen dat mensen met schulden onder het bestaansminimum komen. ‘Ook als er beslag wordt gelegd op een bankrekening moet iemand geld overhouden om van te leven’, aldus de minister. Hij wil de beslagvrije voet, die al geldt bij beslag op het loon of de uitkering, ook instellen voor de bankrekening. Op een deel van het banktegoed kan dan geen beslag worden gelegd. De minister stelt verder voor dat er geen beslag wordt gelegd

0
14

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.