De cliënt spreekt: Ze zeiden: je verwaarloost jezelf

‘Mijn honden hebben mij door het leven gesleept, anders was ik er allang niet meer geweest. Ik fok Australian shepherds, al 15 jaar. Jarenlang heb ik depressief en eenzaam achter de computer gezeten, op Facebook gepraat met zogenaamde vrienden. Bijna 30 jaar geleden ben ik afgekeurd voor mijn werk als verpleegkundige.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een ernstige burnout. Op mijn 17de ben ik in de verpleging gegaan. Ik deed alles om er maar bij te horen, draaide nachtdiensten en was altijd bereid in te vallen. Ik liep jarenlang bij de psycholoog, waardoor ik mijn kindervaringen in kastjes kon wegzetten. Ik ben als baby tot mijn zevende jaar seksueel misbruikt door een oom, die onze huisarts was. Twee jaar geleden kwam ik in detentie, omdat ik twee boetes niet had betaald. Toen ging het echt fout, ik kreeg flashbacks, allerlei ervaringen kwamen weer boven. Er kwam iemand van de gemeente bij me thuis en toen

1
249

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.