De cliënt spreekt: ‘Ik werd vaak gezien als de veeleisende moeder’

‘Mantelzorgers zoeken veiligheid en goede zorg voor hun kwetsbare naaste’, weet Jacomien Wolfkamp uit rijke ervaring. ‘De klik met de zorgverleners is essentieel en brengt vertrouwen. Pas als dat vertrouwen tussen mantelzorger en zorgverlener er is, dan kun je zelf de zorg voor je kind loslaten.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Samen met haar echtgenoot zorgt Jacomien al zestien jaar voor zoon Daan. De laatste anderhalf jaar woont en leeft Daan zeven dagen per week op een zorgboerderij. Daan is ernstig en meervoudig beperkt, heeft epilepsie, is spastisch en rolstoelgebonden.

‘Het moment om de zorg voor Daan over te dragen en om een goede plek voor hem te zoeken, is heel lastig’, vertelt Wolfkamp. ‘Je moet niet in een crisissituatie terechtkomen en op die manier worden gedwongen om de zorg uit handen te geven. Vóór die tijd moet je voorzien dat je het niet meer gaat redden, en dat je op

0
44

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.