De boer is een bijzonder mens’

Tussen agrariërs en sociaal wijkteam zit een kloof. Dat vindt Hanneke Meester, interim-voorzitter van de Stichting zorg om boer en tuinder Nederland (ZOB). ‘De boer moet altijd sterk zijn voor anderen.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Stock

‘Een boer dreigde failliet te gaan. Elke dag als de bakker kwam, deed zijn vrouw of zij er niet was. Zij hoopte maar dat de bakker een brood aan de deurklink zou hangen. Ook al kon ze het niet betalen. Het is een verhaal uit de jaren negentig van de vorige eeuw. Nu is er misschien iets meer openheid, minder schaamte. Maar dit struisvogelgedrag komt nog steeds veel voor. De jaren negentig waren zwaar voor de boeren. Door de varkenspest moesten bedrijven de deuren sluiten. Later kwam daar mond- en klauwzeer bij. Dat ging natuurlijk met verdriet en rouw gepaard,

0
68

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

0
68
Mariët Ebbinge
Mariët Ebbinge
De zus van journalist Mariët Ebbinge is een vrouw met een verstandelijke beperking; ze heeft het syndroon van Down. Mariët is haar mentor en nauw betrokken bij de zorg van haar zus. In haar blogs schrijf ze over haar ervaringen met haar zus en over alle veranderingen in de zorg waarmee haar zus te maken krijgt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.