Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

COLUMN Nieuw type

In dit magazine snijden we het thema zorgmijders aan. Maar wat is een zorgmijder? En waarom mijdt die zorg? 'Je moet eerst de bodem zien voor je echt openstaat voor hulp.' Dat stelt voormalig zorgmijder en gok- en cocaïneverslaafde Marcel. Wendy Broeren, medewerker van het Meldpunt Bijzondere Zorg, ziet het anders. Zorgmijders zijn volgens haar mensen die geen gebruik kunnen, willen of mogen maken van bestaande voorzieningen. Er is niets dat bij hen aansluit.
Sophie van Hogendorp, hoofdredacteur © Annemarijne Bax
Premium
Ongeveer een jaar geleden voelde ik een knobbeltje in een van mijn borsten. Mijn eerste reactie? Negeren. Het gaat vanzelf weg. Toen ik het, per ongeluk, liet vallen in een gesprek met mijn man, reageerde hij resoluut: ‘Je moet de huisarts bellen.’ Onzin, vond ik. Na een paar dagen aandringen van zijn kant, belde ik toch de huisarts. Om van ‘het gezeur’ af te zijn. De assistente reageerde echter net zo resoluut: ik moest
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.