COLUMN Moeder van Yaël

Ik ben Sanne. Ik ben journalist, moeder van een meisje van dertien, geliefde van Willem, ex-vrouw van Hanno en nog zo wat dingen. Een identiteit is altijd opgebouwd uit delen en deeltjes. Ik hou van koken en van rode lippenstift. Ik zing graag en heb een hekel aan cynisme.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dertien jaar geleden kon ik het predikaat ‘moeder’ aan mijn identiteit toevoegen, iets wat me trots stemde. Ik had een nieuw mensje voortgebracht. Mijn leven draaide niet langer om mij, maar om een groter geheel. Ik had nu een taak die veel belangrijker was dan alles wat ik daarvoor gedaan had. Hoe omvangrijk die taak zou worden kon ik toen – gelukkig maar – nog niet bevroeden.

Zo’n tien jaar geleden veranderde mijn identiteit opnieuw drastisch. Na een beslissend gesprek met de kinderneuroloog was ik ineens moeder van een ernstig gehandicapt kind. Wat tot dan toe onschuldig een ‘ontwikkelingsachterstand’ heette,

0
60

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.