Budgettraining voor mensen met een licht verstandelijke beperking

Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) lopen een groter risico op schulden. De budgettraining Grip op je Knip van MEE richt zich op het vergroten van hun financiële zelfredzaamheid. Het lectoraat Armoede interventies van de Hogeschool van Amsterdam deed hier onderzoek naar. Wat zijn de effecten? En wat kunnen professionals ervan leren?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De term LVB duidt op beperkingen die iemand heeft om zich te redden in het dagelijks leven. De meest actuele en gehanteerde definitie gaat uit van drie criteria: iemand heeft een IQ onder de 85, de beperking is ontstaan voor het achttiende levensjaar en er is sprake van verminderd adaptief functioneren op het conceptuele vlak, en in sociale en praktische zin. Onder verminderd adaptief functioneren worden zaken verstaan als minder goed kunnen lezen, schrijven en rekenen. Daarnaast is men minder goed in staat om situaties op te lossen, oorzaak-gevolg verbanden in te zien of risico’s in te schatten. Daaronder valt

0
10

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.