BINNENKIJKEN ‘Ieder mens wil en kan iets voor een ander betekenen’

Fotograaf Thijs Wolzak schrok aanvankelijk toen hij wijkcentrum De Ypelaer in Tilburg binnenstapte. Was er slechts een lange, lege tafel te fotograferen? Hij werd gerustgesteld: straks komen de mensen. En dat klopte, de ruimte vulde zich al snel en Wolzak werd getuige van de methode Vangnetwerken.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-019-0008-7/MediaObjects/41185_2019_8_Fig1_HTML.jpg

Vangnetwerken

Bij een Vangnetwerk verbinden mensen met weinig netwerksteun zich aan elkaar. Sociaal werkers en deelnemers werken samen om activiteiten voor elkaar en voor de wijk te organiseren. Uitgangspunt is dat ieder mens iets voor een ander wil en kan betekenen. Deelnemers gaan deel uitmaken van elkaars netwerk en bieden elkaar steun. Zo kan een duurzame oplossing worden geboden voor sociaal isolement.

De methode Vangnetwerken is ontwikkeld door Jenny Zwijnenburg (rechts op de foto, achter de man die een tekening ophoudt). Voor ContourdeTwern is in Tilburg de inzet van de methode een van de manieren waarop zij als sociaal-maatschappelijke organisatie

0
155

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.