Arbeidsmarkt in cijfers en trends: Personeelstekorten op regionale arbeidsmarkt verdwijnen niet vanzelf

Het aantal vacatures in Nederland blijft op een hoog niveau door de banengroei en de toenemende baan-naar-baan mobiliteit. In steeds meer sectoren zijn er personeelstekorten. Het verkleinen van de mismatch op de arbeidsmarkt vereist een inspanning van werkgevers, werkzoekenden en andere arbeidsmarktpartijen. UWV onderzoekt de regionale arbeidsmarkt voor de publicatie Regio in Beeld.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De Nederlandse economie groeit, na een stijging in 2017, ook de jaren erna op een hoog niveau door. In september 2018 ging het Centraal Planbureau (CPB) uit van 2,8 procent economische groei voor 2018 en 2,6 procent voor 2019. Die economische groei wordt voor een deel gerealiseerd door de mensen die nu al werk hebben, maar voor een deel is ook extra personeel nodig. Hierdoor neemt het aantal banen toe.

In alle regio’s van Nederland groeit de economie, maar niet overal even hard. Verschillen in regionale banengroei worden veroorzaakt door de

0
52

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.