Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Wordt de schijnzelfstandigheid van zzp’ers daadwerkelijk aangepakt? Dit zijn de plannen

Een dag voor de val van het kabinet werd een intentieverklaring getekend om schijnzelfstandigheid van zzp'ers in zorg en welzijn te bestrijden. Het beheersingsmodel Zorg wordt opgetuigd. Wat is dit en wat betekent dit voor zzp'ers in het sociaal domein?
Bron: Unsplash
Premium

Minister Conny Helder (Langdurige Zorg en Sport), minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) en zes brancheorganisaties in de zorg (ActiZ, Zorgthuisnl, VGN, de Nederlandse GGZ, NVZ en NFU) tekenden vorige week een samenwerkingsverklaring om schijnzelfstandigheid in de zorg en het sociaal domein een halt toe te roepen.

Waarom deze samenwerkingsverklaring?

Het aantal zzp’ers is al jaren aan het stijgen. En

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


 • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
 • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
 • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

 1. Ik werk al ongeveer 24 jaar als ZZPer in de zorg. Ik begon via bemiddeling en gaf alleen zorg aan cliënten die dit zelf betaalden. De bemiddeling was een prima oplossing voor mij maar ik had altijd het gevoel gehad van, ik wil geen bemiddeling. Ik vond dat de bemiddeling gestopt moest worden, zodra de cliënt en ik afspraken konden maken. Maar dit wilde de bemiddelaar niet.
  Inmiddels ben ik gelukkig, volledig zelfstandig.
  Schijnzelfstandigheid moet zeker aangepakt worden.
  Maar, ik vraag me af hoe het komt, dat deze wet zo snel (bijna) aangenomen is.
  Ik vraag me ook af, waarom wetten, bijvoorbeeld tegen hoge uitstoot van stikstofoxiden en vergiftigen van onze wateren niet zo vlot van de baan komen. Kan het zijn dat ZZPers in de zorg een makkelijke prooi is? Ze kunnen immers niet tegen de groten des aarde op.
  De Boeren hebben het voor elkaar. Ze beginnen uit eigen belang een politieke partij en de ontevreden schaapjes volgen.
  ZZPers worden beticht van fraude. Worden ZZPers de nieuwe targets van je weet wel?. Zijn ZZPer de onbetrouwbaar als de bijstand moeders van toen? . Gelukkig hebben sommige politici voor deze bijstand moeders een vuist gemaakt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.