Arbeidsmarkt in cijfers en trends: Meer banen erbij, andere beroepen

Het aantal banen in Nederland stijgt tot 10,5 miljoen. Dit blijkt uit de UWV Arbeidsmarktprognose 2018-2019. In bijna alle sectoren voorziet UWV een groei van het aantal banen, met als grote uitzondering de financiële dienstverlening. Toch zijn er ook in deze sector vacatures, zij het in andere beroepen dan voorheen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

In de jaarlijkse arbeidsmarktprognose doet UWV een voorspelling over de ontwikkeling van de Nederlandse arbeidsmarkt. In dit artikel gaan we in op de verwachting voor dit jaar en volgend jaar.

In 2017 groeide de economie onverwacht snel en nam het aantal banen fors toe met ruim 200 duizend.1 In 2018 en 2019 zet deze positieve ontwikkeling zich naar verwachting voort. Het aantal banen groeit verder met 318 duizend tot 10,5 miljoen.2 Bijna een kwart van deze toename bestaat uit uitzendbanen. Niet alleen de vraag naar arbeid neemt toe, ook het aanbod stijgt, maar wel

0
91

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.