Arbeidsmarkt in cijfers en trends: Gedragsinzichten als basis voor dienstverlening

Het is van groot belang dat werkzoekenden met een werkloosheidsuitkering gemotiveerd naar werk (blijven) zoeken. UWV zet daarom gedragswetenschappelijk onderzoek in naar de drijfveren die mensen hebben om naar werk te zoeken. Met de resultaten hiervan kunnen we mensen gericht motiveren.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

UWV heeft als kerntaak om mensen te stimuleren om aan het werk te blijven of nieuw werk te vinden. Daar wordt onder andere invulling aan gegeven met de sollicitatieplicht: werkzoekenden met een WW-uitkering (WW’ers) zijn verplicht om vier sollicitatieactiviteiten per vier weken te ondernemen. Dit is bijvoorbeeld het schrijven van een sollicitatiebrief, het voeren van een netwerkgesprek of het bezoeken van een bijeenkomst. Bij WW’ers ligt de focus vooral op het vergroten van het aantal sollicitatieactiviteiten. Wetenschappelijke literatuur laat echter zien dat niet alleen de kwantiteit maar ook de kwaliteit van werkzoekgedrag een grote

0
34

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.