Arbeidsmarkt in cijfers en trends: De gevolgen van langer doorwerken voor de kans op arbeidsongeschiktheid

Door het verhogen van de pensioenleeftijd werken mensen langer door. Steeds vaker klinkt de vraag of de gezondheid van mensen dat wel toelaat. Onderzoek laat zien dat de kans op arbeidsongeschiktheid tot nu toe slechts beperkt is toegenomen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

In het afgelopen decennium zijn de regelingen voor vervroegd uittreden afgeschaft en sinds 2013 wordt de pensioenleeftijd stap voor stap verhoogd. De vrees dat veel mensen de nieuwe, hogere pensioenleeftijd niet halen, groeit.1
Als die angst gerechtvaardigd is, dan zouden we dat moeten zien in de ontwikkeling van het aantal arbeidsongeschikte ouderen. De instroom van zestigplussers in de WIA is tussen 2014 en 2016 met 43 procent toegenomen. De angst lijkt dus gerechtvaardigd. Maar om echt te kunnen vaststellen of dat ook zo is, moeten we een uitgebreidere analyse uitvoeren van de achtergrond van de toename.

0
25

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.