Venray in verandering: Als cliënt aan de keukentafel

Venray heeft als elke gemeente de handen vol aan de transities in het sociaal domein. Stan Verhaag sprak er onlangs een verzorgende IG.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Zorgprofessionals kunnen natuurlijk ook zelf aan de andere kant van de keukentafel zitten. Bernadet, verzorgende IG in de nachtzorg, voert privé en samen met haar man, zestig jaar, COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease), een keukentafelgesprek. Dat is geen onverdeeld genoegen. Ergens tussen teleurstelling en verontwaardiging: daar bevinden zich Bernadets gevoelens.

De aanleiding voor het keukentafelgesprek was deze vraag van haar man aan de gemeente: ‘Kan ik via de Wmo een vergoeding krijgen voor een toilet en inloopdouche in onze badkamer? Dat scheelt mij elke nacht twee keer op en neer naar beneden, een welkome verlichting bij een progressieve ziekte.’

0
8

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.