10 vragen aan – Femke Borst: ‘Ik kan me echt inleven in de familie’

Zorgboerderij De Vrijheid in Warmenhuizen (Noord-Holland) dankt zijn naam aan de weidse omgeving. En aan het feit dat bezoekers de vrijheid hebben om aan te geven wat zij wel en niet willen doen. Aangezien haar moeder de ziekte van Alzheimer heeft weet eigenaresse Femke Borst uit eigen ervaring wat dementie met zich meebrengt, zowel voor de persoon zelf als voor diens naasten.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0017-0/MediaObjects/41188_2018_17_Fig1_HTML.jpg

Femke Borst
Oprichtster van: Zorgboerderij De Vrijheid
Leeftijd: 29 jaar
Opleiding: SPH
Werkt in de zorg sinds: 2008

1. Wanneer ben je van start gegaan met een eigen zorgboerderij?

‘In 2013 studeerde ik af voor de studie SPH. Toen ben ik gestart met een dagbesteding voor kinderen bij mij thuis. Twee jaar later zijn mijn man en ik verhuisd naar het boerenbedrijf van mijn schoonouders. In de schuur hebben we een mooie ruimte gemaakt voor de dagbesteding. Ik ben me toen gaan richten op mensen met dementie, een verstandelijke beperking of een psychische stoornis. Momenteel hebben we, op twee mensen

0
29

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.