Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Libertas ontslaat huishoudelijke hulpen

Zorgorganisatie Libertas in Leiden heeft honderd hulpen in de huishouding met een tijdelijk contract ontslagen. Sinds het begin van dit jaar is de organisatie al 170 van de duizend cliënten kwijtgeraakt. Zo meldt het Leidsch Dagblad.
Libertas ontslaat huishoudelijke hulpen

De raad van bestuur vreesde de ontslagen al in januari en laat weten dat ze inmiddels onvermijdelijk zijn. Er worden geen nul urencontracten aangeboden. ‘Zoiets heeft alleen zin als je die mensen iets te bieden hebt en dat hebben we niet’, zegt bestuurslid Frits van Oosten in de krant.

Prijzenoorlog
Ook in Leiden is er sprake van een prijzenoorlog, ontketend door schoonmaakbedrijven. ‘Een slechte ontwikkeling voor de zorg’, vindt Van Oosten. De schoonmaakbedrijven bieden veel lagere dan de traditionele zorgaanbieders en nemen zo de markt over volgens het bestuurslid. . Libertas heeft de situatie aangekaart bij de gemeente, maar die reageert niet. De organisatie kan de ontslagen wel opvangen. ‘Het is vooral erg voor onze clienten’, aldus Van Oosten.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: Leidsch Dagblad

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.