Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kort geding tegen VWS om bezuiniging thuiszorg

De thuiszorgorganisaties spannen een kort geding aan tegen het Ministerie van VWS. Ze willen daarmee een bezuiniging van 58 miljoen op de thuiszorg voorkomen. Volgens ActiZ is dat een extra bezuiniging, maar het ministerie vindt dat deze korting een eerdere bezuiniging vervangt.
Kort geding tegen VWS om bezuiniging thuiszorg

De vermindering met 58 miljoen betreft een korting van 1,7 procent op het landelijke budget voor de thuiszorg, zo meldt NRC Handelsblad. De maatregel geldt voor verpleging en verzorging thuis. Volgens het ministerie vervangt de korting een eerdere bezuinigingsmaatregel. Aad Koster, directeur van belangenorganisatie ActiZ, zegt in de krant dat de aanvankelijke bezuiniging niet kan worden teruggedraaid. Dat betekent dat de nieuwe maatregel extra op het budget drukt.

Platteland
Als de aangekondigde bezuinigingen doorgaan, voorspelt Koster dat de thuiszorg lager opgeleid personeel in dienst moet nemen en de bijscholing moet beperken. Ook zal de zorg aan mensen op het platteland veel moeilijker worden, omdat het nieuwe tarief die kosten niet dekt, aldus de directeur in de krant.

Het kort geding dient op 17 december voor de rechtbank in Den Haag.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: NRC Handelsblad/Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.