Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink over zorgfusies: ‘Samenwerking kan leiden tot betere zorg’

Minister Klink ziet op dit moment geen aanleiding voor een algemeen verbod op fusies tussen zorginstellingen en zorgverzekeraars. ‘Nieuwe en innovatieve manieren van samenwerken kunnen de kwaliteit van de zorg verbeteren’, zo schrijft de minister aan de Tweede Kamer.
Klink over zorgfusies: 'Samenwerking kan leiden tot betere zorg'

Klink reageerde gisteren in antwoord op kamervragen over plannen tot oprichting van een zorgcoöperatie die het Vlietland Ziekenhuis overneemt. De coöperatie bestaat uit onder meer zorgverzekeraar DSW en andere zorgaanbieders uit de regio. Volgens de minister kunnen fusies of andere samenwerkingsvormen bevorderen dat zorgverleners meer oog hebben voor betere afstemming, betere begeleiding van patiënten en meer aandacht voor preventie.

Innovatief en ondernemend
Klink wil partijen stimuleren om – binnen duidelijke grenzen – op een innovatieve en ondernemende manier met elkaar samen te werken. Daardoor wordt volgens hem goede, toegankelijke en betaalbare zorg beter gewaarborgd. Hij vindt het belangrijk dat er voor verzekerden en cliënten voldoende te kiezen blijft.

Toetsing
De nieuwe zorgcoöperatie wordt in de plannen voor 100 procent eigenaar van het Vlietland Ziekenhuis. Dit plan moet nog getoetst worden aan de wet- en regelgeving. Belangrijk is vooral de toetsing op eisen als goed bestuur en onafhankelijk toezicht, het verbod op winstuitkering dat voor ziekenhuizen geldt en marktconcentratie.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Ministerie van VWS

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.