Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink krijgt petitie tegen wachtlijst pgb

Ruim 13.000 mensen hebben de petitie ‘Stop de wachtlijst persoonsgebonden budget’ ondertekend. Zij willen dat het recht op een persoonsgebonden budget (pgb) in de wet wordt verankerd. Dinsdag overhandigt de belangenvereniging Per Saldo de petitie aan demissionair minister Klink.
Klink krijgt petitie tegen wachtlijst pgb

De meldactie is deze zomer van start gegaan, nadat Klink een wachtlijst instelde voor de aanvraag van een persoonsgebonden budget. Deze maatregel moet de stijgende vraag en zorgkosten een halt toe te roepen. Door de invoering van de wachtlijst ontstonden problemen, zo merkte Per Saldo.

School
Kinderen die niet naar school kunnen of zelfs uit huis moeten omdat ze op de wachtlijst staan. Hulpbehoevenden die langer in een instelling moeten blijven omdat ze niet in aanmerking komen voor een budget. Er zijn veel schrijnende situaties tijdens de meldactie van Per Saldo binnengekomen. De helft van de respondenten zegt dat ze de benodigde zorg moeten ontberen.

Zorgen
‘De nieuwe regering heeft in haar akkoord de wettelijke verankering van het recht op een pgb opgenomen’, zo stellen de belangenbehartigers. ‘Dat is een positieve ontwikkeling, maar er zijn nog wel vragen en zorgen.’ Namens alle betrokkenen roept Per Saldo alle Tweede Kamerleden op zich in te zetten voor het behoud van een solide pgb.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Foto: ANP/Valerie Kuypers

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.