Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kiesbeter.nl: sterren voor organisaties langdurige zorg verdwijnen

Om de kwaliteit van langdurige zorg te kunnen beoordelen, kunnen consumenten nu nog op kiesbeter.nl het aantal sterren tellen dat een bepaalde zorginstelling heeft. Die sterren gaan verdwijnen.
Kiesbeter.nl: sterren voor organisaties langdurige zorg verdwijnen

De stuurgroep Kwaliteitskader VV&T van Zichtbare Zorg maakte onlangs bekend dat de sterren voor langdurige zorg gaan verdwijnen. De sterren die nu nog op kiesbeter.nl te zien zijn, doen onvoldoende recht aan de instellingen.

Toeval
Volgens woordvoerder Inge Weel van de stuurgroep speelde het toeval vooral bij kleine zorgorganisaties een te grote rol. Dat kan leiden tot een vertekend beeld. In de stuurgroep zitten vertegenwoordigers van de inspectie, Zorgverzekeraars Nederland en werkgeversorganisatie (organisatie van zorgondernemers).

Kwaliteit
Omdat de sterren niet meer voldoen, worden ze over 2010 niet meer toegekend. De stuurgroep zoekt nog naar een andere vorm om de zorginstellingen op kwaliteit te vergelijken, zo meldt Plus online.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter>>

Bron: Plus online, beeld: stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.