Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kamermeerderheid wijst motie van afkeuring af

Een motie van afkeuring over het beleid rond het persoonsgebonden budget in de zorg heeft woensdag geen meerderheid behaald in de Tweede Kamer. De motie van de ChristenUnie kreeg steun van de PvdA, SP, GroenLinks, D66 en de Partij voor de Dieren.
Kamermeerderheid wijst motie van afkeuring af

Regeringspartijen VVD en CDA, gedoogpartij PVV en de SGP gaven staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) wel groen licht om door te gaan met haar plannen om het persoonsgebonden budget te hervormen.

Volgen
SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij zei wel kritisch de uitvoering te zullen volgen. Hij had net als een groot deel van de oppositie liever gezien dat de plannen werden uitgesteld.

Met het pgb regelen nu zo’n 130.000 chronisch zieken en gehandicapten zelf hun zorg. Het kabinet vreest een kostenoverschrijding van 700 miljoen euro en wil de regeling daarom aanpassen. Vrijwel de voltallige oppositie vreest dat patiënten buiten de boot zullen vallen.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.