Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kamerleden in actie voor huishoudelijke hulpen

Abvakabo FNV en de actiegroep 'Wij zijn de thuiszorg' organiseren maandag 28 februari een actiebijeenkomst in Haarlem. De kamerleden Agnes Wolbert (PvdA), Renske Leijten (SP) en Linda Voortman (Groen Links) zullen de thuiszorgmedewerksters toepreken.
Kamerleden in actie voor huishoudelijke hulpen

Viva Zorggroep kan door gestegen kosten niet langer de gewenste zorg leveren. Door collectief ontslag aan te vragen voor de 650 medewerkers en ze na het ontslag weer aan te nemen voor 20 procent minder salaris, wil de ViVa! Zorggroep kosten besparen. Onacceptabel vindt Abvakabo FNV.

Rol gemeente
Lokale politici zullen maandag aan de tand gevoeld worden over de rol van de gemeente en de toekomst van de thuiszorg in de regio. Avkabo FNV roept de medewerksters op om niet overhaast akkoord te gaan met het voorstel en voorlopig niets te tekenen. Tijdens de bijeenkomst  zullen de medewerksters geïnformeerd worden over de huidige stand van zaken, over mogelijke juridische acties en over het standpunt van de ondernemingsraad.

Onder kostprijs
De zorggroep staat het water aan de lippen, omdat ze om opdrachten te krijgen voor twee miljoen onder de kostprijs heeft geoffreerd. Ook hangt de Viva nog een boete van vier miljoen boven het hoofd van de Mededingingsautoriteit, meldde Haarlems Dagblad begin februari.

Links: Abvakabo FNV, Actiebijeenkomst Haarlem thuiszorgmedewerkers Viva! Zorggroep en Zorg + Welzijn, Ontslag voor 650 thuishulpen bij Viva Zorggroep

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: foto: Zorg + Welzijn

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.