Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kamer praat deze week over pgb

De Tweede Kamer spreekt donderdagavond met staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) over haar plannen met het persoonsgebonden budget (pgb).
Kamer praat deze week over pgb

Volgens cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) lukt het het kabinet met de huidige aanpassing van het pgb niet om in 2015 een overschrijding van 900 miljoen euro te voorkomen. Het CPB rekende de plannen door op verzoek van de voltallige oppositie. Het planbureau meent dat de plannen bijna 300 miljoen euro minder opleveren dan de staatssecretaris beoogt, maar schetste ook dat er waarschijnlijk minder dan de eerder genoemde 900 miljoen omgebogen hoeft te worden.

Krachten sparen
De oppositie wilde na het verschijnen van de CPB-doorrekening al een debat met premier Mark Rutte, maar daar zien VVD, PVV en CDA niets in. Voor een snel debat met de verantwoordelijke bewindsvrouw voelt de VVD wel. En dus ging de door Jolande Sap (GroenLinks) aangevoerde oppositie daar dinsdag mee akkoord. ,,De premier moet kennelijk z’n krachten sparen voor volgende week”, aldus Sap, verwijzend naar Prinsjesdag.

Genoeg
Het CDA wil liever pas een inhoudelijk debat nadat Veldhuijzen van Zanten haar alternatieven heeft bekendgemaakt. De SP weet echter al genoeg. ,,De plannen kennen we. 90 procent van de pgb’s wordt geschrapt”, aldus Renske Leijten (SP).

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP / Foto: Stock.XCHNG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.