Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor verwarde personen

Voor de aanpak van problemen met verwarde personen, maakt het kabinet 30 miljoen euro structureel vrij. Dat staat in de voorjaarsnota.

De 30 miljoen euro gaat voor de helft naar gemeenten. De andere helft is bedoeld voor acute opvang en projecten voor opvang van verwarde personen. Het geld wordt door gemeenten onder meer gebruikt voor een vast postadres voor dak- en thuislozen. Die hebben daarmee de mogelijkheid om een zorgverzekering af te kunnen sluiten.

Dak- en thuislozen hebben geen vast adres, maar vaak ook geen briefadres. Daarom kunnen ze niet in een zorgverzekering. Het kabinet heeft met gemeenten afgesproken dat iedereen een adres krijgt. Lees meer>>

Aanjaagteam

Uit een tussenrapportage van het Aanjaagteam Verwarde Personen werd in februari van dit jaar duidelijk dat de verschillen tussen gemeenten in de aanpak van verwarde personen erg groot zijn. Onder leiding van de burgemeester van Alphen aan de Rijn, Liesbeth Spies, deel het aanjaagteam aanbevelingen aan gemeenten en aan het rijk om dit probleem op te lossen.

Verwarde personen

Het rijk geeft daaraan gehoor door 30 miljoen euro structureel uit te trekken voor de aanpak van problemen met verwarde personen. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.