Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kabinet houdt vast aan plannen met pgb

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) houdt vast aan haar plannen voor het persoonsgebonden budget (pgb). Volgens haar toont het rapport van het Centraal Planbureau (CPB) ,,onomstotelijk'' aan dat de groei van het pgb zonder ingrijpen onbetaalbaar wordt.
Kabinet houdt vast aan plannen met pgb

Volgens donderdag naar buiten gekomen cijfers van het CPB bespaart het kabinet echter minder dan gedacht met de herziening van het pgb waarmee mensen zorg kunnen inkopen. Volgens Veldhuijzen van Zanten zijn de geplande maatregelen goed. ,,En die maatregelen zijn nodig.” Ze zegt het CPB-onderzoek als ondersteuning van haar beleid te zien.

Oplossing
Veldhuijzen van Zanten wijst erop dat de CPB-berekeningen aantonen dat de kabinetsplannen een oplossing bieden voor de financiële problemen bij het pgb. Het rapport laat volgens haar ook zien dat de overgang van een persoonsgebonden budget naar meer thuiszorg geen extra kosten oplevert.

Weerleggen
Veldhuijzen van Zanten weerlegt de veronderstelling van het CPB dat de uitkomsten anders zullen zijn als ze haar belofte waarmaakt om mensen goede zorg te garanderen. ,,Ik streef naar gepast gebruik en goede zorg. Samen met de aanbieders, het veld en de mensen die het aangaat zoeken we naar innovatieve en creatieve oplossingen. Daar zijn we mee bezig”, aldus de staatssecretaris.

 

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP / Foto: Stock.XCHNG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.