Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Jongerenwerk kan traject van jongere in jeugdzorg positief beïnvloeden’

Laat jongeren die jeugdzorg krijgen ook aanhaken bij het jongerenwerk in de buurt. Dit kan een positief effect hebben op de duur en intensiteit van hun jeugdzorgtraject, stelt onderzoek van Lectoraat Youth Spot - Jongerenwerk, in opdracht van het ministerie van VWS en Sociaal Werk Nederland.
'Er zijn in Rotterdam zoveel jongeren met internaliserende problematiek. Zij worden met het huidige beleid onvoldoende geholpen.’

Voor het onderzoek sprak Lectoraat Youth Spot (onderdeel van Hogeschool van Amsterdam) met jongeren, jongerenwerkers en jeugdhulpverleners uit zeven gemeenten. Doel was om uit te zoeken wat het jongerenwerk betekent voor de persoonlijke ontwikkeling, het herstel en de versterking van maatschappelijke participatie van jongeren in de specialistische jeugdzorg. 

Uit het onderzoek komt naar voren dat jongeren die specialistische jeugdzorg ontvangen, gebaat zijn bij de ondersteuning van het jongerenwerk in de

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.