Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeugdzorg wil rauw-eter Tom uit huis

Bureau Jeugdzorg begint een spoedprocedure om de 15-jarige Amsterdamse jongen Tom Watkins, die alleen rauwe groenten eet, uit huis te plaatsen. Volgens de NOS heeft de jeugdorganisatie dat de moeder laten weten via een e-mail.
Over het tweetal zijn twee documentaires gemaakt die veel ophef hebben veroorzaakt.
Over het tweetal zijn twee documentaires gemaakt die veel ophef hebben veroorzaakt.

Bureau Jeugdzorg wil met de rechtszaak ervoor zorgen dat de jongen in het nieuwe jaar naar een normale school gaat. De moeder geeft de 15-jarige jongen op het moment illegaal thuis les, omdat zij het onmogelijk vindt om haar kind op de middelbare school gezond te laten eten. De moeder gaat de spoedprocedure aanvechten.

Rauw
Moeder en zoon eten alleen rauw voedsel, omdat de antibiotica en groeihormonen in vlees en zuivel slecht voor hen zijn, zo is de overtuiging van de moeder. Onverhit, ongekookt eten is volgens haar gezonder. Over het tweetal zijn twee documentaires gemaakt (Rauw en Rauwer) die veel ophef hebben veroorzaakt. Tom is volgens kinderartsen ondervoed en daarmee te klein en te licht voor zijn leeftijd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.