Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Jeugdinstellingen kunnen meldcode weigeren’

Het Riagg Rijnmond is tevreden dat de gemeente Rotterdam niet in beroep gaat tegen het oordeel van de rechter over de Rotterdamse Meldcode Huiselijk geweld. Dat heeft Riagg-directeur Jos Lamé woensdag laten weten.
'Jeugdinstellingen kunnen meldcode weigeren'

Het Riagg en de gemeente Rotterdam zijn al enige tijd in conflict over de meldcode huiselijk geweld die de gemeente heeft ingevoerd bij organisaties die kindermishandeling en huiselijk geweld kunnen signaleren.

Subsidie

De rechter bepaalde enkele weken geleden dat de gemeente het Riagg geen subsidie mag weigeren omdat de instelling weigert de meldcode te ondertekenen. De instelling vindt dat de meldcode tegen de wet is.

In beroep

De gemeente besloot deze week niet in beroep te gaan tegen het oordeel van de rechter. Volgens Lamé kunnen nu ook andere instellingen de meldcode weigeren zonder subsidie te verliezen.

Spookrijder

De gemeente Rotterdam liet weten niet in beroep te gaan omdat de invoering van een landelijke meldcode slechts een kwestie is van tijd en beschouwt het Riagg als een spookrijder. ‘De gemeente ziet nu procederen tegen een spookrijder, die zich straks toch aan landelijke richtlijnen moet gaan houden, als onnodige verspilling van belastinggeld’, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Roos Koole

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.