Jeugd-ggz nog steeds te veel aparte sector

De jeugd-ggz opereert nog te veel als aparte sector binnen de jeugdhulp. Dat toont nieuw onderzoek naar de positie van de jeugd-ggz aan. Terwijl het juist de bedoeling van de Jeugdwet is om integrale hulp en ondersteuning te bieden. Hoe komen we uit die schuttersputjes?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Kelly Marken, PicScout

Vier jaar na de invoering van de Jeugdwet zijn de ambities van de wet nog lang niet vertaald naar de praktijk van ondersteuning en hulp aan kinderen en gezinnen. In plaats van integrale zorg is er nog te vaak een kloof tussen de jeugd-ggz en de rest van de jeugdhulp. Tegelijk zijn er voorbeelden waar wel goed wordt samengewerkt. Het kan dus wel.

Positie jeugd-ggz

Dat is één van de conclusies uit het onderzoek naar de positie van de jeugd-ggz binnen het nieuwe jeugdhulpstelsel, dat woensdag gepresenteerd werd aan de Tweede Kamer. Het onderzoek is een resultaat van een verkenning

0
521

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.