Je moet blijven herhalen dat deze regel niet meer geldt’

Om de regeldruk te verminderen, worden er overal in het land schrapsessies georganiseerd. Else Stapersma is projectleider (ont)regel de langdurige zorg. 'Alleen maar zeggen dat je een regel afschaft, betekent niet dat 'ie ook echt afgeschaft is.'

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Picscout

Multidisciplinaire teams van zorgorganisaties uit de verpleeghuissector en gehandicaptensector komen naar de landelijke schrapsessies. De zorgmedewerkers, managers, kwaliteitsmedewerkers, beleidsmakers, ict-personeel en bestuurders gaan samen om de tafel en vragen zich af: van welke regels en registraties hebben we last? Op welke regels hebben we invloed? En hoe gaan we de regeldruk verminderen? ‘Een deel van de regeldruk komt voort uit de eigen organisatie, een ander deel komt door regels van buitenaf, van gemeenten of zorgverzekeraars bijvoorbeeld’, vertelt Else Stapersma, projectleider (ont)regel de langdurige zorg.

Externe regeldruk

Omdat de schrapsessies worden bezocht door mensen uit meerdere organisaties, kunnen ze hun kennis,

0
636

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.